Ping! Loonkantoor

dé referentie voor het uitbesteden van uw loonadministratie

Loonadministratie en loonadvies voor kappers/schoonheidsinstutuut/fitnesscentra

Veel kapperszaken, schoonheidszaken of fitnesscentra (PC 314) werken met een combinatie van vaste krachten, IBO-contracten, flexijobbers … Dat maakt de loonadministratie er voor hen uiteraard niet eenvoudiger op. Laat je voor je loonadministratie dan ook in alle vertrouwen bijstaan door een betrouwbare partner.

De dossierbeheerders bij Loonkantoor Ping! zorgen ervoor dat je nieuwe werkkrachten snel aan de slag kunnen en dat de loonbrieven op het einde van de maand altijd netjes en vlot worden opgemaakt. Daar hoef jij dan alvast niet meer wakker voor te liggen. Bovendien heb je dankzij onze gestructureerde personeelsmap altijd alle documenten bij de hand.  Krijg je op een onverwacht moment controle? Dan is de correct aangevulde map je houvast.  Wij denken ook met je mee over interessante verloningsopties.

Heb jij een hart voor je medewerkers in je zaak? Dan helpen wij je graag bij jouw loonadministratie. Ook voor loonadvies of om te starten als werkgever kan je op Loonkantoor Ping! rekenen.

De typische pijnpunten

Gezien loonadministratie voor kappers, schoonheidszaken of fitnesscentra één van onze specialisaties is, zijn we ons bewust van de veel voorkomende pijnpunten bij kapperszaken in geval van een sociale inspectie. Hieronder sommen we de meest voorkomende inbreuken in de sector op en vertellen we je hoe wij daarop anticiperen:

 • De raamovereenkomst voor flexibjobs is niet in orde waardoor er RSZ-bijdragen moeten worden betaald. Dat kunnen we voorkomen door ingevulde en/of blanco raamovereenkomsten te voorzien. Bij elke nieuwe aanwerving herinneren we je aan de raamovereenkomst, zodat je deze niet vergeet in te vullen.
 • De werknemers zitten niet in de juiste categorie. Dit kan leiden tot een rechtzetting van loon voor een periode van drie jaar. Om dit probleem te voorkomen, helpen we je proactief door de overgang van categorie 2 naar categorie 3 goed op te volgen.
 • Een deeltijdse werknemer werkt buiten het vooropgestelde werkrooster, wat zeer zware gevolgen kan hebben. Door te werken met een afwijkingstabel kunnen we dit probleem echter vermijden. Een dergelijk document wordt steeds blanco aan elke klant meegegeven.
 • De formaliteiten voor werkloosheid zijn niet in orde. Indien gewenst vullen wij het validatieboek voor je in en volgen we de aangifte van de eerste dag werkloosheid voor je op.

Gratis downloads

Om je alvast een beetje op weg te helpen, kan je hier enkele interessante documenten voor jouw sector downloaden:

 • Raamovereenkomst voor flexijobs
 • Sjabloon arbeidsreglement
 • Afwijkingstabel deeltijders

Loonkantoor Ping!, jouw loonkantoor!

Ping! is een loonkantoor uit Deinze waar lokale handelaars en ondernemers terechtkunnen voor hun loonadministratie of voor uitgebreid loonadvies. Naast bouwbedrijven zijn wij ook gespecialiseerd in horecazaken, kappers, bakkers en slagers, modezaken en schoenwinkels, immo en VME, en vrije beroepen.

Een vraag of zin om samen te werken? Neem gerust contact met ons op.

Onze waarden

Lokaal

Lokaal

Loonkantoor Ping! staat letterlijk en figuurlijk dicht bij jouw zaak. Een persoonlijke aanpak en professioneel advies op maat, daar staan we voor.

Flexibel

Flexibel

Regelmatig contact en snel kunnen schakelen, is essentieel om een delicate zaak als personeels- en loonadministratie correct te laten verlopen.

Proactief

Proactief

Dankzij onze diepgaande kennis van de wetgeving die van toepassing is op jouw sector, kunnen wij proactief handelen en optimaliseren.

Expertise

Expertise

Wij focussen ons bewust op een beperkt aantal sectoren en kmo’s, omdat we enkel zo een gespecialiseerde aanpak kunnen garanderen.

Zorgeloos tewerkstellen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Van plan om een nieuwe medewerker aan te werven? Specifieke vragen over loonadministratie? Of wil je graag je personeelsdossiers laten doorlichten en eventueel optimaliseren? Stel je vraag via ons contactformulier of maak een afspraak. Wij lichten graag onze aanpak toe.

  Je naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Bedrijfsnaam