Ping! Loonkantoor

dé referentie voor het uitbesteden van uw loonadministratie

Ik wil zorgeloos tewerkstellen

Begeleiding bij sociale inspectie

Begeleiding bij sociale inspectie

Het is nooit fijn om inspecteurs over de vloer te krijgen. Toch kan het altijd gebeuren, al dan niet onaangekondigd. Met Loonkantoor Ping! kunnen we je begeleid doorheen dit proces.

Begeleiding bij sociale inspectie
Begeleiding bij sociale inspectie

Help, ik krijg onverwachte sociale inspectie

Begeleiding bij sociale inspectie

Geen nood! Elke klant krijgt bij ons bij de opstart van zijn dossier een overzichtelijke personeelsmap mee naar huis. Daarin kan je allerhande documenten, van arbeidscontracten, bijlages, attesten tot arbeidsreglementen bewaren. We voorzien ook blanco documenten zoals raamovereenkomsten, attesten voor overuren of afwijkingstabellen die je regelmatig nodig hebt.

Wij kijken op geregelde basis jouw personeelsmap na en kijken of die nog up-to-date is.

Krijg je op een onverwacht moment controle? Dan is de correct aangevulde map je houvast.

Er is een sociale inspectie ingepland, wat nu?

Begeleiding bij sociale inspectie

Soms wordt een sociale inspectie ook vooraf aangekondigd. Ook dan kunnen we onze klanten helpen. Dat doen we in drie stappen.

1. Dossier nakijken
We bekijken het dossier zoals een sociaal inspecteur dat zou doen. Daarna helpen we je bij het verzamelen van alle opgevraagde stukken. We overlopen de map nog eens samen met jou, zodat je weet waar alles zit en wat de verschillende documenten inhouden.

2. Aanwezigheid tijdens de sociale inspectie
Ook tijdens het bezoek van de inspecteur kunnen wij aan jouw zijde staan. De inspectie kan desgewenst plaatsvinden bij ons op kantoor in Deinze. Doordat wij het dossier kennen heeft dit zeker een grote meerwaarde.

3. Nazorg
Soms moet er nog opvolging gebeuren na het bezoek van de inspecteur, waarvoor je uiteraard ook bij ons terecht kan. Zo kunnen we de eventueel nog ontbrekende documenten aan de inspecteur bezorgen of correcties doorvoeren. Hoewel wij jou de map bezorgen en we op geregelde basis bekijken of alle documenten nog kloppen of aanwezig zijn, ben jij als werkgever medeverantwoordelijk om jouw personeelsmap up-to-date te houden. Het is jouw taak om de nodige documenten tijdig te ondertekenen en toe te voegen aan de map. Probeer hier dus altijd, ook zonder controle, zorg voor te dragen en de nodige tijd in te investeren. Zo voorkomen we dat er documenten ontbreken tijdens de inspectie en er nog veel correctie- of opzoekwerk nodig is nadien.

Begeleiding bij sociale inspectie

Samenwerken?

Je personeelsadministratie is een belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering en is iets wat de meeste werkgevers graag uit handen geven. Wij zijn graag die betrouwbare partner voor werkgevers die het beste voor hun zaak en hun werknemers willen. Neem vrijblijvend contact op om kennis te maken en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Onze waarden

Lokaal

Lokaal

Loonkantoor Ping! staat letterlijk en figuurlijk dicht bij jouw zaak. Een persoonlijke aanpak en professioneel advies op maat, daar staan we voor.

Flexibel

Flexibel

Regelmatig contact en snel kunnen schakelen, is essentieel om een delicate zaak als personeels- en loonadministratie correct te laten verlopen.

Proactief

Proactief

Dankzij onze diepgaande kennis van de wetgeving die van toepassing is op jouw sector, kunnen wij proactief handelen en optimaliseren.

Expertise

Expertise

Wij focussen ons bewust op een beperkt aantal sectoren en kmo’s, omdat we enkel zo een gespecialiseerde aanpak kunnen garanderen.

Zorgeloos tewerkstellen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Van plan om een nieuwe medewerker aan te werven? Specifieke vragen over loonadministratie? Of wil je graag je personeelsdossiers laten doorlichten en eventueel optimaliseren? Stel je vraag via ons contactformulier of maak een afspraak. Wij lichten graag onze aanpak toe.

Kantoor: Kapellestraat 111, 9800 Deinze

Telefoon: 09/330 19 90

E-mail: hulp@loonkantoor.be